Kickboxing savez USK
Kickboxing savez USK

U Orašcu održano kickboxing Prvenstvo USK za 2023.

organizacija na vrhunskom nivou

U subotu 03.04.2023.god održano je Prvenstvo USK. Ovaj put prvenstvo je održano u novoj dvorani u mjestu Orašac kod Bihaća, a domaćin je bio  KBS “Ljutoč” Orašac  na čelu sa  Mustafom Zulićem koji su pojam “domaćin” digli na novi nivo te zadali zadatak svim budućim organizatorima.

Prije samog turnira dodijeljene su plakete i zahvalnice građanima, ustanovama i preduzećima kojima se organizator  prvenstva Klub borilačkih sportova Ljutoč želio zahvaliti na pomoći i promociji ovog sporta u proteklim godinama.

“Ovo je zaista veliki dan za Ljutočku dolinu i ja ću iskoristiti priliku da se zahvalim na prilici da se ovakvo nešto organizuje kod nas. Svim takmičarima i klubovima želim puno uspjeha na današnjem takmičenju”, istakao je u svom obraćanju Ramo Zulić, predsjednik MZ Orašac.

 

“Zahvaljujem se svima na organizaciji, ali nemojte mi zamjeriti, posebnu zahvalnost moram izraziti Orašcu i Mustafi Zuliću. Ja sa Sportskim savezom i klubovima imam prijateljski odnos i međusobno se podržavamo”, rekao je premijer USK-a Mustafa Ružnić u svom obraćanju.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, te tom prilikom otvorio prvenestvo.

“Od svih gradonačelničkih funkcija i obaveza, meni su ovakvi poslovi, sa našim sugrađanima, najdraži. Više od 140 takmičara i ovakva organizacija su nam obaveza da konstantno radimo na poboljšanju infrastrukture i uslova za sportaše. Moram istaknuti vašeg Mustafu Zulića. Sve ovo je plod njegovih zalaganja. Ne samo ova organizacija, već i infrastruktura u mjesnoj zajednici”, rekao je gradonačelnik Sedić.

IZVJEŠTAJ

 

Proglašeni najbooljima;

NAJUSPJEŠNIJI DJEČAK:

ELMAS MEŠIĆ KBC “Bihać”

 

NAJUSPJEŠNIJA DJEVOJČICA:

AMINA RAMAKIC “ZINO”

 

NAJUSPJEŠNIJI MLAĐI KADET:

DINO ČUSTOVIĆ KBC “Bihać”

 

NAJUSPJEŠNIJA MLAĐA KADETKINJA:

KANITA AMIDŽIĆ KBS Pokoj

 

NAJUSPJEŠNIJI STARIJI KADET:

AGANOVIĆ EMIN KBS Ljutoč Orašac

NAJUSPJEŠNIJA STARIJA KADETKINJA:

AJKA DURDŽIČ “Tigar” CAZIN

NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR:

BAJBUTOVIĆ ORHAN KBS Ljutoč Orašac

NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA:

HANA GORETIĆ KBV Kurto

NAJUSPJEŠNIJA SENIORKA:

MELINA RUŽNIĆ “Tigar” CAZIN
.