Kickboxing savez USK
Kickboxing savez USK

Održano Prvenstvo Unsko-sanskog kantona

12.3.2022 Cazin

U organizaciji Kickboxing saveza Unsko-sanskog kantona u subotu 12.3.2022 u sportskoj dvorani Cazin održano je Prvenstvo Unsko-sanskog kantona u disciplinama Poibt fight, Light contact i Kick light za sve uzraste.

Na otvoru ovog takmičenja ispred Kickboxing saveza USK obratio se predsjednik Zijad Halilović koji je izrazio zadovoljstvo brojem takmičara i klubova koji su nastupili na ovom prvenstvu. Ukupno 196 takmičara iz 13 klubova.

Pored predsjedništva KBS USK od velike pomoći u organizaciji bio je i Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK koji je također pozdravio sve prisutne i izrazio želju da grad Cazin bude domaćin i Prvenstva BiH.

U ime opravdano odsutnog gradonačelnika Nermina Ogreševića, prigodnim riječima obratio se savjetnik Jusuf Bajraktarević.

Prvenstvo je otvorio Premijer USK MR Mustafa Ružnić uz oduževljenje brojem takmičara premijer je naglasio da ovakve manifestacije uvijek imaju njegovu podršku.

Iz KBS USK posebne zahvale upućuju predsjedniku Sportskog saveza USK, Emiru Dautoviću kao i premijeru USK koji je za sve službeno osoblje počastio prigodnim ručkom i stavio se na raspolaganje za sve što bude trebalo u samom odvijanju takmičenja.

Na ovom prvenstvu borbe su rađene na dva tatami borilišta pri čemu se od 11 do 17h moglo uživati u ukupno 112 mečeva.

Službene rezultate možete vidjeti ovdje.