Svjetsko prvenstvo Antalya: Nikola Đurić u finalu, Adna Stambolić brončana

In Kickboxing vijesti, Reprezentacija

1486777_600874396616039_2078702073_nSeniorska kickboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine je otputovala na Svjetsko seniorsko prvenstvo u Full Contactu, Point fightingu i Light contactu te Kick lightu  koje se održava od 30.novembra do 8.decembra 2013.god. u Antaliji (TUR). Na ovom prvenstvu , učestvuje 1231 borac iz 73 zemlje svijeta.

Naši reprezantativci kao i obično i nisu imali pretjerano velike sreće sa žrijebom te su neki dobijali i favorite pa čak i aktuelne prvake svijeta tako da se ovaj put ne možemo pohvaliti vrhunskim razultatima.

Selmir Delić član Tuzlanskog “Flek Tom Cata” je u Full contactu u kategoriji -63.5 kg  prekidom savladao hrvata, te kazahstanca  da bi u 1/4 finala izgubio od italijanskog predstavnika Giuasepe Di Cuia. Bahrudin Mahmić član KBV “Isak” Zenica izgubio je od  kazahstanca Zarhar Vorobeyija nadasve sumnjivom sudijskom odlukom. Sanja Samadržić članica bihaćkog “Favorit BH” zaustavljena je u 1/8 finala od ruske prvakinje Natalije Kamenskikh dok je Mesud Selimović u Full contactu -86 kg bio je lošiji od domaćina Serhat Tevfik Senera u 1/8 finala, a njegov brat Asim Selimović  u 1/8 finala izgubio je od Igora Prykhodko iz Ukrajine.

Nešto bolje nastupe imali su Mujo Šušnjar iz Bihaća i Elmin Živčić iz Tuzle koji su prošli po jedno kolo ali u slijedećim mečevima su zaustavljeni.

Što se tiče tatamija slična situacija Lejla Fejzić  iz  Tešnja u 1/8 finala izgubila od ausrijanke Nadje Reinegger, Paulina Frankowska u Kick lightu, Imdan Midžan iz Sanskog Mosta bio je bolji od alžirca u 1/16 finala, da bi u 1/8 finala izgubio od Francois Thorne iz Južne Afrike dok je Jasmina Merdić iz Tešnja zaustavljena od strane marokanke Soukaina Haddoubi.
Ostali takmičari imali su slične sudbine tako da BiH reprezentacija sa ovog prvenstva najviše očekuje od Nikole Đurića iz KBK “Derventa” u dosadašnjim je borbama bio bolji od francuskog, mađarskog prvaka, a danas se u 1/2 finala preko slovenskog Marjana Blogara izborio i za finale svjetskog prvenstva. Nikola se sutra u finalnom meču sastaje sa poljskim šampionom i aktuelnim prvakom Evrope  Kamilom Rutom.

Adna Stambolić bivša dvostruka juniorska prvakinja Svijeta je u polufinalnom meču na poene izgubila od ruskinje Diane Galine te mora zadovoljiti 3. mjestom što je ipak vrhunski rezultat s obzirom da je Adna tek postala seniorka.

BiH tim je otputovao 30.11 sa sarajevkog aerodroma, a povratak ce očekuje 8.12 u kasnim večernjim satima

Boje BiH u Antaliji branili su: Nikola Đurić, Semir Delić, Lejla Fejzić, Bahrudin Mahmić, Jasmina Merdanić, Imran Midžan, Sanja Samardžić, Asim Selimović, Mesud Selimović, Adna Stambolić, Aleksandar Šušak, Mujo Šušnjar i Elmin Živčić.
U sastavu BiH tima su i selektror Reprezentacije Salko Zildžić te treneri: Elvedin Dubravac, Slobodan Radovanović, Husein Selimović i Jasenko Zoranović. Alija Ogrić, predsjednik KBS BiH također je uz naš seniorski tim.

 

You may also read!

Izvještaj Prvenstvo USK 2017

U sali O.Š Gornje Prekounje-Ripač u organizaciji KBS USK održano je Prvenstvo USK u kickboxingu na kojem su nastupili 

Read More...

Konačan datum Prvenstva USK 2017 • 11.11.2017

11.11.2017. god u sali OŠ “Gornje Prekounje” održat će se Prvenstvo USK u mekim disciplinama. Ostale informacije možete naći

Read More...

Odgađa se Prvenstvo USK

Poštovani članovi KBS USK ovom prilikom Vas obavieštavamo da smo zbog poklapanja sa terminom održavanja Prnjavor Open 2017 od

Read More...

Mobile Sliding Menu