KBC “Bihać” i KBS “Ljutoč”: Bišćani uspješni na 33.Slovenia Open:

In Internacionalni kupovi, Kickboxing vijesti

Proteklog vikenda (05.11.2016.) u Zagorju ob Savi održan je 33. Međunarodni kickboxing turnir Slovenia Open 2016. Na ovom pretižnom turniru koji se organizira 33. godinu za redom učestvovalo je 473 takmičara iz 62 kluba i ukupno 9 država. Među učesnicima i ove godine su se našle člsnice Kickboxing ssaveza USK, KBS “Ljutoč” i KBC “Bihać” koji su ostvarili zapažene rezultate.

U disciplini Light contact -42 kg posebnoe se istakao šampion iz KBC “BIhać” Arnel Zuberi koji je uvjerljivim nad Njemcem Michael Mihalitiso u 1/4 finala savladao Mađara Mateja Servašom te u 1/2 finala italijana Grunt Vidmara da bi u finalnom meču opet nadmoćnom pobjedom savladao Čeha Nika Jamšeka te osvojio zlatnu medalju.
Zbog tehničkih problema sa sistemom žrijebanja Arnel nije nastupio u Point fightingu što je njegova primarna disciplina te tako zasigurno ostao uskraćen za još jedno zlato.

Šeherzad Zulić iz KBS “Ljutoč” Orašac je u disciplini Point fight -79 kg protiv savladao ukupno 3 protivnika iz Njemačke, Italije i Austije te također osigurao najsjajnije odličje.

Ostali takmičari ova dva sportska kolektiva također su imali zapažene rezultate ali su svi zaustavljeni prije finalnih mečeva od boljih i u ovom trenutku spremnijih boraca.

Šeherzad Zulić, Arnel Zuberi
Šeherzad Zulić, Arnel Zuberi

1. mjesto, zlatna medalja:

-Arnel Zuberi Light contac -42 kg
-Šeherzad Zulić Point fighting -79 kg

3. mjesto brončana medalja:

– Adelina Hrnjica Kick light -55 kg
– Šejla Oraščanin Kick light -55 kg
– Amina Šehić Kick light -55 kg
– Meida Dunić Kick light +65 kg
– Dino Lipovača Kick light -69 kg
-Ermin Imširević Kick light -74 kg

Takmičari su u Zagorje putovali organizovano u 2 kombi vozila te 1 automobilu.

 

 

/usn.ba

 

You may also read!

Izvještaj Prvenstvo USK 2017

U sali O.Š Gornje Prekounje-Ripač u organizaciji KBS USK održano je Prvenstvo USK u kickboxingu na kojem su nastupili 

Read More...

Konačan datum Prvenstva USK 2017 • 11.11.2017

11.11.2017. god u sali OŠ “Gornje Prekounje” održat će se Prvenstvo USK u mekim disciplinama. Ostale informacije možete naći

Read More...

Odgađa se Prvenstvo USK

Poštovani članovi KBS USK ovom prilikom Vas obavieštavamo da smo zbog poklapanja sa terminom održavanja Prnjavor Open 2017 od

Read More...

Mobile Sliding Menu