KBC “Bihać: 8 zlatnih medalja na “Grand Prix BiH” u Sarajevu

In Internacionalni kupovi

Nakon velikog uspjeha na Evropskom kupu održanom prošlog vikenda u Karlovcu ekipa KBC “Bihać” ovaj vikend je već na drugom turniru. U subotu je održan “Grand Prix BiH” na kojem je nastupio 541 takmičar iz 7 država i 71 sportski kolektiv. Takmičari KBC “Bihać” su  kao i uvijek bili na visini zadatka te u Bihać donijeli 9 medalja od čega čak 8 zlatnih i jednu srebrenu medalju.

Point fighting

Arnel Zuberi, stariji kadeti -42 kg -i -47 kg, 1.mjesto – zlatna medalja
Erzad Čavkunović,  seniori -69 kg, 1.mjesto – zlatna medalja
Adis Šušnjar, stariji kadeti -57 kg i -63kg, 1.mjesto – zlatna medalja
Denis Šušnjar
, mlađi kadeti -32 kg, 2. mjesto – srebrena medalja

Light contact

  • Arnel Zuberi light contact-stariji kadeti -42 kg – 1.mjesto – zlatna medalja
  • Erzad Čavkunović light contact-sniori -69 kg – 1.mjesto – zlatna medalja
  • Erzad Čavkunović light contact-sniori -74 kg – 1.mjesto – zlatna medalja

Proglašeni najboljima

  • Najuspješniji stariji kadet – Adis Šušnjar
  • Najuspješniji senior – Erzad Čavkunović

Za klupskog prvaka Evrope Arnela Zuberija ovakvi turniri su postali rutinski, te se jednostavno “prošetao” kroz obje discipline gdje nije imao dostojnog protivnika. Slično je bilo i sa povratnikom na tatami borilišta Šušnjar Adisom koji je uz osvojene dvije zlatne medalje dobio i pehar za najuspješnijeg starijeg kadeta turnira. Erzad Čavkunović nakon godinu dana pauze sa 3 osvojena zlata i peharom za najuspješnijeg seniora pokazuje da još nije završio sa kickboxingom, te najavljuje kako je spreman za velika takmičenja i reprezentativne nastupe što je i krajnji cilj.
Mladi Denis Šušnjar je konačno shvatio da je malen za ring te se odlučio za Point fighting kao jedinu dozvoljenu disciplinu u njegovom uzrastu, lako je savladao sugrađanina iz Bihaća ali je takmičar iz Odžaka ipak bio bolji od njega, što je dosta teško podnio, ali morao se zadovoljiti sa srebrenom medaljom.

Kompletne rezultate možete vidjeti na kickboxing-data.com te vidjeti broj borbi i protivnike u kategorijama naših boraca.

KBC “Bihać” je u Sarajevo putovao, zbog financijskih razloga, u nešto malobrojnijem ali kvalitetnijem timu predvođenim glavnim trenerom Zijadom Halilovićem i pomoćnim trenerom Zuberi Eminom.

Ekipa portala USN.ba čestita na uspjesima i želi puno sportske sreće i rezultata u nastavku sezone koju ćemo svakako popratiti.

KBC “Bihać” kao najstariji kickboxing kolektiv je i organizator 18. Internacionalnog kickboxing kupa Bosna i Hercegovina Open “Bihać”  koji će se 18. godinu za redom održati u Sportskoj dvorani “Luke” u Bihaću.

You may also read!

18. put tradicionalno: Već 18 godina KBC Bihać je domaćin najboljim kickboxerima u regiji

Bilo koji sport, bilo koja djelatnost, obilježavanje, takmičenje, rijetki su oni koji se mogu pohvaliti da su dočekali punoljetstvo

Read More...

KBS ” ZINO ” Bihać proglašeni sveukupnim pobjednicima na “Grand Prix BiH 2017”

U konkurenciji od 541 takmičara iz 7 zemalja, KBS “ZINO” iz Bihaća je ukupni pobjednik turnira sa osvojenih 44

Read More...

Takmicari KBS “Zino” uspješni na Kupu nacija u Prijedoru

Takmičari KBS ” ZINO ” Bihać nastupili su na Internacionalnom turniru “KUP NACIJA” u Prijedoru te osvojili:- 34 zlatne

Read More...

Mobile Sliding Menu